Alkalmazás fejlesztés

Mobil alkalmazást mindenkinek

Mindtech Apps első hely az IBM versenyén

2018. október 24. 13:47 - Mindtech Apps Benjamin

A múlt héten meghívást kaptunk a BVK startup versenyére, amelyen hazai kezdő vállalkozások mérték össze tudásukat. A fődíj részvételi lehetőség volt az IBM mentor programjában, amit csapatunk meg is nyert. De miért fontos, hogy egy fejlesztő cég mindig mindenhol ott legyen?

 

Talán nem mondunk újat azzal, ha bevalljuk, szeretjük a kihívásokat. Nagyon. A fejlesztés olyan tevékenységi kör, ami megköveteli, hogy folyamatosan naprakészek legyünk, új dolgokkal kísérletezzünk, és olyan gyakran újítsuk meg tudásunkat, amilyen gyakran csak lehet. Sok fejlesztő cég mégis hajlamos megfeledkezni arról, hogy technológiai ismereteink mellett érdemes frissíteni üzleti tudásunkat is.

Fiatal vállalkozásként ezért próbálunk minden lehetőséget megragadni,így nem is volt számunkra kérdéses, hogy éljünk az IBM meghívásával és részt vegyünk a startup versenyükön.

img_3471.JPG

A BVK által jegyzett versenynek a H13 coworking iroda/inkubátorház adott helyet, illetve az IBM és a Digital Opportunity Trust segítségével valósult meg. Összesen 14 startup képviseltetett az eseményen, ahol az első nap során egy design thinking workshop segítségével tártuk fel a cégünkben rejlő lehetőségeket, esetleges kihívásokat, kockázatokat. Végül personákat alkotva elemeztük a forgatókönyveket. Már ezen a ponton tökéletesen kirajzolódni látszott, hogy bár korábban is alkalmazott technikáról van szó, érdemes ezeket idővel megismételni – a korábban elvégzett projektelemzések is tudnak újszerű meglátásokat előhívni.

Ennek egyik fő oka, hogy az elmúlt fél évben rengeteg változás történt cégünkben: számos olyan mobil applikáció és webfejlesztés projektekben vettünk részt, amelyek megerősítettek bennünket abban, hogy növekvő fizetőképes kereslet van újszerű mobilos és webes megoldások tervezésére és megvalósítására. Ezen megrendelések során szerzett tapasztalatainkból sikerült olyan új insight-vázlatokat skiccelnünk, amelyek segítettek bennünket jövőképünk alakításában.

A rendezvény következő félnapos szakasza a személyes eszmecsere volt, amikor az IBM különböző részlegeiről érkezett szakembereivel egyeztettünk. Talán nem meglepő, hogy ez volt az általunk leginkább várt fázis. Az IBM munkatársai segítségével számos olyan kérdéskört tárgyalhattunk meg, amelyek majd befolyásolni fogják majd a MindTech következő időszakra vonatkozó stratégiáját is.

A megbeszéléseknek megfelelően frissített prezentációnkkal végül sikerült továbbjutnunk az IBM novemberben startoló mentorprogramjába, amiről természetesen itt is beszámolunk majd.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkalmazasfejlesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr2114309093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása