Alkalmazás fejlesztés

Mobil alkalmazást mindenkinek

Kedvezőbb App Store feltételeket jelentett be az Apple a kisvállalkozásoknak

2020. november 20. 17:59 - Mindtech apps

A mobil applikáció fejlesztés régi dilemmája az app áruházak az applikáción belül értékesített szolgáltatásokra kivetett 30%-os díja. Úgy tűnik, hogy az Apple végre belátta, hogy a magas díj komoly akadályt gördít a jelentős gazdasági erőt képviselő kis- és középvállalkozások amúgy is nehézkes innovációja elé.

Az Apple a héten jelentette be, hogy 2021. januárjától új programot indít a kis- és középvállalkozások innovációjának segítése érdekében, amelynek központi része, hogy az eddigi 30%-os jutalékot a felére, 15%-ra csökkenti. Mint közleményükben írják, az App Store Small Business Program célja nem csak a kisvállalkozók motiválása, a mobil app fejlesztőket is legalább ennyire szeretnék ösztönözni.

Valószínűleg nem kis szerepet játszott a döntésben a cég és az Epic játékgyártó vitája, ami pont a magas jutalék miatt robbant ki. Valamint azt se felejtsük el, hogy a digitalizáláshoz eddig is korlátozott erőforrással rendelkező kisvállalkozásokat hozta a legnehezebb helyzetbe a hosszan elnyúló világjárvány. Akár azért, mert az Apple a jogi útra terelt vitánál a jófiú szerepében próbál megjelenni, akár más miatt találta ki a programot, a hazai mobil alkalmazás fejlesztés piacán biztosan érezhető lesz a hatása.

thom-bradley-a6qnzfjxrgq-unsplash.jpg

Decemberre további információkat ígér az Apple a programmal kapcsolatban, egyelőre a következőket tudjuk:

  • A csökkentett jutalékot biztosító programra azok a már jelenleg is aktív fejlesztők, akik 2020-ban kevesebb, mint 1 millió dollár összbevételt szereztek minden alkalmazásukból, illetve az újonnan regisztrált fejlesztők jelentkezhetnek.
  • Amikor a bevétel eléri az 1 millió dolláros küszöböt, automatikusan a standard 30% jutalékot vonja le az Apple a hátralévő időszakban.
  • Amennyiben 1 millió dollár alá esik az üzlet, a következő évre újból igényelhető a kedvezményes jutalék.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkalmazasfejlesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr7116292734
süti beállítások módosítása